ZA ZDRAVÍM NA VYSOČINU

Letošní letní ozdravný pobyt Nového sdružení zdravotně postižených Letovice se konal již po čtrnácté na Třech Studních. Cestou jsme se zastavili v Olešnici v rodinné firmě u Danzingerů, kteří již tři generace udržují tradiční výrobu modrotisku. Na krásně naškrobené a vyžehlené plátno tisknou ručně překrásné vzory a barví je indigem. Krátce jsme se zastavili v Blatinách, na oběd už nás vítali manželé Halvovi v hotelu U Loubů na Třech Studních.
    Hned první den jsme přivítali změnu programu, odpoledne jsme chodili do hotelového bazénu a na vycházky až po večeři, až nebylo takové vedro. Každý den ráno jsme zahajovali cvičením s Lenkou venku bosky na trávníku. Po snídani jsme přijímali vzácné návštěvy na přednáškách. Měli jsme prezentaci firmy Eurona Černý o ekologických výrobcích do domácnosti. V pondělí přijeli manželé Kudovi s přednáškou o letovickém rodákovi Hubertu Lamplotovi a letovických domech. Večer nás potěšil pan JUDr. Jan Královec zážitky z dovolené v Jižní Americe a výběrem starých oblíbených písniček.  Mgr. Zdena Stöhrová nás seznámila s novými poznatky ve zdravé výživě a celkovém udržování zdraví a svěžesti. Pan starosta Vladimír Stejskal tradičně dovezl trubičky a manžele Grygarovy. Herec Jan Grygar vyprávěl o zážitcích z divadla. Poslední den jsme měli přednášku záchranářky ze Žďáru nad Sázavou o první pomoci, přivolání pomoci, aplikaci Záchranka do chytrých telefonů a předvedla nám užití AED.
   Dva dny jsme mohli podle přání využívat služby maséra. Večer jsme chodili na krátké vycházky po okolí, do lesa, na minigolf do areálu Horník. Sportoviště našeho hotelu jsme využili při hrách o pohár Hotelu U Loubů. Večer byli vyhodnoceni ti, kdo překonali svoje tělo a sportovali, a také vítězové her.
    Všichni společně jsme poděkovali manželům Lence a Bořivoji Rašovským za perfektní přípravu celého pobytu a manželům Halvovým a personálu za příjemný pobyt v jejich hotelu. Měli jsme se zde dobře, odpočinuli jsme si, bylo krásně, až moc horko, dokonce i zapršelo, Příště přijedeme zase!  Děkujeme!
    Ozdravný pobyt se uskutečnil díky finanční podpoře MěÚ Letovice.

Za Nové sdružení  ZP Letovice Ing. Jaroslava Konůpková

Za NSZdP Borek