OZDRAVNÝ POBYT VYSOČINA 2017

Letošní druhý ozdravný pobyt členů Nového sdružení zdravotně postižených Letovice  se konal po dvanácté v srpnu na Třech studních v hotelu U Loubů. Pobyt se uskutečnil za podpory MěÚ Letovice. Cestou jsme se zastavili v kostele v Sulkovci a v Dalečíně, v obou kostelech nás provázel letovický rodák Mgr. Pavel Vybíhal. Pokračovali jsme do Blatin a do a Sněžného, kde je úžasná japonská zahrada.
   V hotelu U Loubů    na Třech Studních jsme obsadili celý hotel, obdivovali jsme krásné nově opravené pokoje, dvoulůžkové s  televizí  a   se sociálním zařízením, některé i s balkonem. Hotel je vyhlášený výbornou kuchyní, má v přízemí vlastní bazén, okolí hotelu nabízí všemožná posezení a sportoviště. Program našeho pobytu byl od manželů Rašovských předem připravený. Každý den začínal cvičením s Lenkou, poslední dny se nám nejvíce líbilo cvičení venku bosky na trávníku. Dopoledne jsme přijímali návštěvy a poslouchali zajímavé přednášky, dobře jsme se bavili a dozvěděli se mnoho zajímavého. Pan Bohuslav Kuda s manželkou nás přijel pozdravit a připomenout historii Letovic, pan Jaroslav Hejl přednášel o historii Vysočiny. Starosta města Letovice pan Vladimír Stejskal a herec Jan Grygar byli hosté další den. Poprvé za námi přijeli vzácní hosté – ředitel Českého rozhlasu Brno pan Jaromír Ostrý a pan Jiří Kokmotos. O zdravém životním stylu přednášela paní Mgr. Zdena Stöhrová.
   Každý den odpoledne po krátkém odpočinku jsme chodili na vycházky po okolí, abychom si užili krásných lesů a nádherného počasí. Byli jsme na Brožově skalce, na osadě Yukon, u bývalého rekreačního střediska Letostroje, překvapení nás čekalo v lese u Vitulčiny studánky, kde byl opět kulturní program v přírodě.  V areálu hotelu Horník jsme si zahráli minigolf. Mezi programem jsme stíhali masáže a večer bazén. Nádherný večer - diskotéku nám připravili manželé Královcovi,  hudbu doplňovalo vystoupení souboru Vjechétek. Překvapením na konec pobytu byla poutavá přednáška léčitele a bylinkáře  B. Jukla z Poličky.
   Poslední den jsme navštívili ve Žďáru nad Sázavou Zelenou horu a regionální muzeum. V Poličce jsme si nakoupili v obchodě  pana Jukla, většinou doporučené čaje a další přípravky k podpoře  zdraví.
   Na Vysočině nám bylo dobře, měli jsme úplně všechno – krásné prostředí, malebnou přírodu, dobrou pohodu, zábavu, přiměřeně sportu. Za všechny účastníky největší  poděkování patří především manželům Rašovským.

ZA NSZdP  ing. JAROSLAVA KONŮPKOVÁ