VESELÉ ODPOLEDNE PRO ZDRAVÍ

Na Veselém odpoledni plném hudby s oslavou svátku žen jsme se sešli v polovině měsíce března v prostorách KD v Letovicích, který nabízí vhodné prostory k posezení, rozptýlení, pobavení i k tanci za účasti takřka dvou stovek členů Nového sdružení zdravotně postižených v Letovicích a pozvaných hostů.
Přišli se záměrem užít si co nejvíce radosti a veselí z krásných zážitků, které nabízel připravený bohatý kulturní program.
   Záměrem odpoledne byla rovněž připomínka 15. let činnosti Nového sdružení. Předseda spolku pan Rašovský na zahájení všechny přítomné vřele přivítal. Všem ženám popřál k jejich svátku ty nejlepší zážitky plné radosti a veselí na oslavném odpoledni i v osobním životě. V krátkém referátu připomněl říjen 2002, kdy bylo Nové sdružení uvedeno v život. Oslavné pozdravení přednesl starosta Vladimír Stejskal, který byl garantem této akce. V samotném programu postupně vystupovaly taneční soubory. Nejdříve to byl nám blízký Vjechétek z nedalekých Jaroměřic. Očividně přítomné zaujal soubor ,,Sestry Chalupovy“ v super kostýmech. Jejich profesionální projev opět po roce sklidil velké ovace při jejich zábavném vystoupení, elegance 1.republiky. Vrcholem slavnostního odpoledne bylo vystoupení houslového souboru Bohemia Classic Quartet z Brna, který přinesl neskutečný zážitek nejen milovníkům umění a hudby.
   Na závěr odpoledne k tanci a poslechu zahráli výborní muzikanti ze souboru KLIPT. Při jejich písničkách se všichni rozhodně dobře pobavili a zdatnější zatancovali. Věříme, že radosti bylo tolik, že všem vydrží do dalších našich akcí, kterých je letos víc než dost.
Odpoledne finančně podpořila Nadace města Letovice.

Za NSZdP Borek